ERGO izmaksās atlīdzības par lietavu radītajiem plūdiem Ziņas

ERGO izmaksās atlīdzības par lietavu radītajiem plūdiem

Piektdiena, 9 augustā, 2024

Līdz ceturtdienai, 1.augustam, apdrošināšanas sabiedrībā ERGO saņemti 250 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par vēja un stiprā lietus postījumiem pēc 28.-29.jūlija vētras. Lielākā daļa jeb 80% no tiem saistīti ar dažādiem nekustamā īpašuma bojājumiem, bet pārējie ir KASKO atlīdzību pieteikumi. Kopējais ERGO pieteikto, vētras radīto zaudējumu apjoms tuvojas vienam miljonam eiro.

"Jau uzreiz pēc vētras, saņemot pirmos klientu pieteikumus, pieņēmām lēmumu par to, ka zaudējumi, kas saistīti ar īpašumu applūšanu vētras un ekstremālo lietus nokrišņu dēļ, ERGO klientiem tiks kompensēti un atlīdzības par tiem tiks izmaksātas. Patlaban sabiedrībā izvērtusies diskusija par plūdu definējumu apdrošināšanas noteikumos, taču, mūsuprāt, arī apdrošināšanā ir gadījumi, kad jāņem vērā cilvēciskais, sociālais aspekts un konkrētu gadījumu specifika, ne tikai noteikumos rakstītais. Izvērtējot šīs vētras raksturu un vēja kombināciju ar ekstremālajiem lietus nokrišņiem, uzskatām, ka mūsu pienākums ir atlīdzināt klientiem radušos zaudējumus," saka Sanita Rubene, ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktore.

ERGO atlīdzību pieteikumi liecina, ka īpašumus bojājušas gan stiprās lietusgāzes, gan vējš, gan lūstošie koki un to zari. Lietus dēļ applūduši pagrabi, dzīvojamās mājas, garāžas, saimniecības ēkas, kā arī iedzīve, kas tajās atradās. Piemēram, ūdenī izmirkušas mēbeles, sadzīves tehnika, apkures granulas, noslīcis stacionārais ūdens sūknis. Krītošie koki un zari kopā ar spēcīgo vēju sabojājuši jumtus, fasādes, logus, žogus, dārza nojumes u.tml. Bojājumi lielākoties nodarīti privātīpašumam, taču ERGO saņemti arī vairāki komercīpašuma apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi - applūdušas telpas kopā ar dažādām uzņēmējdarbībai svarīgām iekārtām.

Lielākā daļa no KASKO atlīdzību pieteikumiem saistīti ar koku vai koku zaru uzkrišanu uz automašīnām, kā rezultātā bojāta auto virsbūve, jumts vai vējstikls. Atsevišķos gadījumos ir noticis hidrotrieciens - braucot cauri dziļām peļķēm transportlīdzekļi noslāpuši, bet ir arī gadījumi, kad automašīnas nopietni bojātas, stāvot pārplūdušās pazemes autostāvvietās.

"Paredzams, ka pieteikumu skaits tuvākajās dienās turpinās pieaugt, tāpēc precīzākām vētras postījumu aplēsēm vēl vajadzīgs laiks. Visi pieteikumi patlaban tiek apstrādāti un izvērtēti, lai atlīdzības izmaksas tiktu veiktas maksimāli kvalitatīvi un atbilstoši vētras nodarītajiem zaudējumiem. Lai pieteikumu izvērtēšana notiktu ātrāk, aicinām iedzīvotājus kopā ar atlīdzību lietu pieteikumiem iesūtīt arī vētras postījumu fotogrāfijas," norāda S. Rubene.

Par ERGO

ERGO ir viena no vadošajām apdrošinātāju grupām Baltijas reģionā, kas piedāvā plašu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu, tostarp nedzīvības, dzīvības un veselības apdrošināšanu. ERGO pakalpojumiem, ekspertu zināšanām un finansiālajai stabilitātei Baltijas valstīs uzticas 650 000 klientu.

ERGO apdrošināšanas sabiedrības Baltijā ietilpst ERGO Apdrošinātāju grupā, kas ir viena no Vācijas un Eiropas lielākajām grupām. ERGO ir pārstāvēta vairāk nekā 30 pasaules valstīs, koncentrējoties uz biznesu Eiropā un Āzijā. ERGO akcionārs ir Munich Re, kas ir viens no lielākajiem pārapdrošinātājiem un risku pārvaldītājiem pasaulē.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 8 mēnešu 19 dienu portālā
Bija online 21 oktobrī 21:24
Meklētājs būvniecības nozarē