Kuldīgā sākta Māras dīķa un Alekšupītes posma gultnes tīrīšana un teritorijas labiekārtošana Ziņas

Kuldīgā sākta Māras dīķa un Alekšupītes posma gultnes tīrīšana un teritorijas labiekārtošana

Otrdiena, 20 augustā, 2024

Kuldīgā sākta Māras dīķa un Alekšupītes posma gultnes tīrīšana un teritorijas labiekārtošana, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Darbi notiek, īstenojot projektu "Ūdenstilpju atjaunošana pārrobežu sadarbības ietvaros", ko līdzfinansē Interreg VI-A Latvijas-Lietuvas programma 2021.-2027.gadam. Būvdarbu izmaksas ir 184 721 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Darbus plānots pabeigt līdz 2025.gada vasarai.

Šonedēļ tika pazemināts dīķa ūdens līmenis. Šis process tiks veikts pakāpeniski, lai saudzētu vidi un nodrošinātu zivīm jaunas mājvietas Kuldīgas novada pagastu dīķos. Projektā paredzēta ne tikai dīķa un Alekšupītes piegulošā posma gultnes tīrīšana, bet arī apkārtējās teritorijas labiekārtošana - peldēšanās vietas ierīkošana, soliņu uzstādīšana un apzaļumošana.

Pirms attīrīšanas un labiekārtošanas darbu sākšanas Klaipēdas Universitātes Jūras pētniecības institūta pārstāvji veica monitoringu Māras dīķī, kas tiks atkārtoti veikts pēc darbu pabeigšanas.

Projektu izstrādāja SIA "PBT", būvdarbus veiks SIA "Rogo".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "PBT" apgrozījums pērn bija 87 254 eiro, peļņa - 14 279 eiro. Uzņēmums dibināts 2013.gadā, tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Velga Siliņa un Artūrs Siliņš.

Savukārt "Rogo" apgrozījums pērn bija 0,89 miljoni eiro, peļņa - 31 729 eiro. Uzņēmums dibināts 2022.gadā, tā pamatkapitāls ir 4790 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Dacei Gakinai un Artim Gakinam.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 8 mēnešu 19 dienu portālā
Bija online 21 oktobrī 21:24
Meklētājs būvniecības nozarē