Merks mājas projektā Lucavsala svin pirmos spāru svētkus - pabeigti 44% no būvniecības darbiem Ziņas

Merks mājas projektā Lucavsala svin pirmos spāru svētkus - pabeigti 44% no būvniecības darbiem

Piektdiena, 4 oktobrī, 2024

Nekustamo īpašumu attīstītāja "Merks mājas" dzīvokļu kompleksa "Lucavsala" pirmās ēkas būvniecībā atzīmēti spāru svētki, iezīmējot svarīgu posmu šī vērienīgā projekta attīstībā. Pirmās kārtas E1 korpusa būvniecība norit pēc plāna un plānots, ka 2025.gada otrajā ceturksnī tiks pabeigta deviņu stāvu ēka, kurā atradīsies 54 dzīvokļi.

Šis būs viens no pirmajiem projektiem Rīgā, kas paredz kompaktu basketbola laukumu, futbola vārtu un brīvdabas sporta zāles ierīkošanu uz piegulošās autostāvvietas jumta. Tāpat projekta ietvaros iedzīvotājiem tiks izveidota koplietošanas siltumnīca un vairākas atpūtas zonas, kas būs piemērotas visām vecuma grupām.

"Projekts "Lucavsala" ir vērienīgs solis ne tikai mūsu uzņēmuma attīstībā, bet arī Rīgas nekustamo īpašumu tirgū un laba ziņa jauna un kvalitatīva mājokļa meklētājiem. Dzīvokļu kompleksa pirmās kārtas E1 korpusa būvniecība virzās uz priekšu ar ievērojamu progresu - no kopējā projekta apjoma ir paveikti 44% un visi darbi norit saskaņā ar plānoto grafiku. Esam sasnieguši pirmās ēkas augstāko punktu, kas sliecas vairāk nekā 28 metru augstumā, un varam aplūkot ēkas pilno apmēru. Redzot milzīgo darba apjomu, kas jau ir paveikts, vēlos pateikties visai projekta komandai - ap 100 cilvēkiem, kas ir apliecinājuši savu profesionalitāti un augstvērtīgu sniegumu," saka Roberts Rēboks, "Merks mājas" valdes loceklis.

Attīstības projektā kopumā ietilpst trīs A energoefektivitātes klases dzīvojamās ēkas ar 590 dzīvokļiem un sešām komerctelpām, kā arī daudzstāvu autostāvvieta. "Lucavsalas" projekta pirmās kārtas E1 korpusa ietvaros, tiks uzbūvēta viena deviņu stāvu ēka, kurā atradīsies 54 dzīvokļi ar vienu līdz četrām istabām. Dzīvokļu platība būs no 35 līdz pat 86 kvadrātmetriem.

"Spāru svētki ir nozīmīgs cikla noslēgums būvniekiem, ļaujot atskatīties uz paveikto darba apjomu. Šobrīd esam pabeiguši ēkas karkasa būvniecību, kas ietver teritorijas sagatavošanu, pamatu izbūvi un ēkas nesošā karkasa būvniecību. Ēkas karkass būvēts no saliekamā dzelzsbetona paneļiem, kas ļauj uzturēt augstu kvalitāti un būvniecības tempu. Šobrīd aktīvi strādājam, lai ēka tiktu "aizvērta" pirms rudens lietus sezonas, un būtu iespējams uzsākt apdares darbus. Ir pabeigta arī inženierkomunikāciju izbūve un grīdu betonēšana sešos stāvos, kā arī dzīvokļu starpsienu izbūve četros stāvos. Pašlaik tiek veikta jumta termoizolācija, silto grīdu uzstādīšana, ģipškartona sienu un ūdensapgādes sistēmu izbūve," norāda Jānis Zilgme, "Merko būve" valdes loceklis.

Projekta "Lucavsala" dzīvokļi būs pieejami ar pilnu, kvalitatīvu iekšējo apdari. Katrā dzīvoklī būs plašs balkons, lodžija vai terase ar augu kastēm, lai mājvietu padarītu vēl omulīgāku. Atsevišķi dzīvokļi būs ar skatu uz Mazo Daugavu, nodrošinot iespēju atpūsties un baudīt dabas skaistumu, neizejot no mājām. Dzīvokļu īpašnieku ērtībai, ēkas pirmajā stāvā būs izbūvēta koplietošanas ratiņu telpa. Tāpat projekta teritorijā iedzīvotājiem būs pieejamas āra autostāvvietas.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 11 mēnešu 8 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē