LBS valde apstiprina sertifikācijas institūcijas un LBS Konsultanta jauno vadību Новости

LBS valde apstiprina sertifikācijas institūcijas un LBS Konsultanta jauno vadību

Четверг, 22 апреля, 2021

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdē 20.aprīlī interneta tiešsaistē apstiprināta Būvniecības speciālistu sertifikācijas institūcijas (BSSI) un SIA LBS Konsultants jaunā vadība. Pieņemti vairāki organizatoriski lēmumi ar mērķi aktivizēt biedrības darbību, kā arī nolemts virzīt normatīvo aktu izmaiņas nozares izglītības sakārtošanai. Sēdi vadīja jaunievēlētais valdes priekšsēdētājs Raimonds Eizenšmits.

BSSI galvenās administratores amatā LBS valde apstiprināja līdzšinējo institūcijas vadītāja vietnieci Vairu Ronimoisu, par viņas vietnieci – agrāko galveno speciālisti Santu Soidu. Lēmums jāiesniedz apstiprināšanai Ekonomikas ministrijā (EM).

SIA LBS Konsultants jaunajai valdei, ko ieceļ LBS valde, pieteikti un apstiprināt pieci dalībnieki – jau iepriekš tajā strādājošie Helēna Endriksone un Aivars Caune, kā arī jauni pārstāvji Mārtiņš Draudiņš, Gints Šķenders un Inese Tamane. Par LBS Konsultanta jaunās valdes priekšsēdētāju pirmajā sēdē 21.aprīlī atkārtoti ievēlēta līdzšinējā vadītāja Helēna Endriksone.

Pēc LBS Izglītības sekcijas vadītāja Mārtiņa Vilnīša ziņojuma par sekcijā formulētajiem ieteikumiem, kā uzlabot mācību kvalitāti Vidzemes augstskolas būvniecības programmā Koka ēku celtniecība un ekobūves, valde uzdeva LBS administrācijas pārstāvjiem iesniegt LBS priekšlikumus EM. Plānots rosināt atjaunot iespēju sertifikācijas institūcijai sašaurināt būvspeciālista sertifikātu darbības jomas, lai nepietiekami apmācīti būvspeciālisti nevarētu saņemt pilnvaras vadīt augstākas sarežģītības projektus. Valdes dalībnieki norādīja, ka šāds risinājums nepieciešams, lai nepieļautu nozares kopējā izglītības līmeņa pazemināšanu.

Ilmārs Leikums informēja valdi par kongresā pārvēlēto LBS komisiju vadītāju ievēlēšanu. Revīzijas komisijas pirmajā sēdē par vadītāju vienprātīgi ievēlēts Aivars Caune, Ētikas komisiju vadīs Margarita Brikmane.

Valdes priekšsēdētājs Raimonds Eizenšmits informēja par dažu LBS sekciju vadītāju maiņu, lai aktivizētu profesionāļu biedrības līdzdalību pārstāvniecību dažādos projektos un nozarei svarīgos notikumos, kā arī rosināja valdes locekļus aktīvi strādāt jaunu biedru piesaistē un komunikācijā ar būvspeciālistiem reģionos.

Valde apsprieda jautājumu, ko pēc kongresa uzdevuši vairāki LBS biedri, proti – vai pēc 26.marta kongresa lēmuma palielināt biedra naudu strādājošajiem organizācijas dalībniekiem no 35 līdz 50 eiro tā jāpiemaksā tiem biedriem, kuri iepriekšējo summu bija iemaksājuši līdz kongresam. Valde nolēma, ka atstās šo lēmumu biedru ziņā, aicinot piemaksāt starpību, ja vēlas atbalstīt LBS. Ja kāds par 2021.gadu starpību nepiemaksās, to neuzskatīs par pārkāpumu. Savukārt ar 2022.gadu visiem strādājošajiem LBS biedriem gada biedra nauda būs 50 eiro, ieskaitāma biedrības kontā līdz kārtējam kongresam.

Pēc valdes locekļa Valda Koka ierosinājuma sēdes dalībnieki vienojās turpmāk valdes sēdes sasaukt pulksten 16, nevis pulksten 14, lai būtu vieglāk to pieskaņot darba grafikam. Valdes sēžu norises dienas – katra mēneša trešā otrdiena – saglabāta iepriekšējā kārtībā.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
7 лет 5 месяцев 6 дней на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик