Biroju kompleksā Verde jauns nomnieks - Worldline, globālais maksājumu pakalpojumu līderis Новости

Biroju kompleksā Verde jauns nomnieks - Worldline, globālais maksājumu pakalpojumu līderis

Четверг, 15 августа, 2024

Rīgas zaļākais biroju komplekss "Verde", kuru attīstījis "Capitalica Asset Management", ir paplašinājis savu finanšu sektora nomnieku loku, noslēdzot ilgtermiņa sadarbības līgumu ar "Worldline" - globālu līderi maksājumu pakalpojumu jomā. Darījuma rezultātā esošā "Worldline Latvia" filiāle pārcelsies uz "Verde" B ēku (2. stāvu) jau 2024.gada rudens laikā.

"Worldline" palīdz dažādu nozaru un lieluma uzņēmumiem ātri, vienkārši un droši paātrināt to izaugsmes ceļu. Ar modernām maksājumu tehnoloģijām, vietējo ekspertīzi un risinājumiem, kas pielāgoti simtiem tirgu un nozaru, "Worldline" veicina vairāk nekā miljons uzņēmumu izaugsmi visā pasaulē. Vienlaicīgi, "Worldline Latvia", kas dibināta 1992.gadā un šobrīd nodarbina vairāk nekā 100 profesionāļus, turpina ieviest inovācijas digitālo maksājumu risinājumos visā Baltijas reģionā. "Worldline" ir nostiprinājusi savu pozīciju kā vadošais maksājumu pakalpojumu sniedzējs, piedāvājot drošus un izaugsmi atbalstošus risinājumus, kas pielāgoti digitālās ekonomikas mainīgajām vajadzībām.

Zanda Brīvule-Jansone, "Worldline Financial Services Baltic" izpilddirektore, komentē: "Pēdējo gadu laikā biroju darba vietas ir piedzīvojušas pārmaiņas, kas pieprasa jaunus risinājumus biroju attīstībā. Tādēļ pēc 20 pavadītiem gadiem vienā atrašanās vietā, pārcelšanās uz "Verde" kompleksu iezīmē aizraujošu jaunu nodaļu "Worldline Latvia" vēsturē, jo mēs prioritizējam dinamisku un ilgtspējīgu darba vidi. Modernie biroji "Verde" kompleksā piedāvā stratēģiski izvietotas telpas, padarot to par ideālu izvēli inovāciju un sadarbības veicināšanai. Šī pārcelšanās atbalsta mūsu biznesa mērķus un atspoguļo mūsu apņemšanos piedāvāt esošajiem un nākotnes darbiniekiem darba vietu, kas uzlabo viņu vispārējo pieredzi."

Jaunā "Worldline" biroja, kura platība ir 900 kvadrātmetri, plānojums tiek veidots tā, lai tajā varētu izvietot līdz pat 120 darba vietām. Pašlaik, sadarbojoties ar "Newsec", notiek darbs pie biroja interjera dizaina. Drīzumā sāksies būvniecība, lai nodrošinātu, ka "Worldline" šoruden veiksmīgi varētu pārcelties uz savām jaunajām telpām.

Iveta Lāce, Verde biroju kompleksa komercdirektore, saka: "Esmu patiesi gandarīta par "Worldline" pievienošanos mūsu progresīvo un uz ilgtspēju orientēto nomnieku pulkam. Pateicoties šis darījumam, "Verde" ir vēl vairāk nostiprinājusi savu pozīciju kā iecienīts biroju komplekss finanšu un IT uzņēmumu attīstībai. Vienlaikus tas apliecina arī mūsu spēju piesaistīt starptautisku zīmolu nomniekus, kā arī iezīmē noslēdzošo fāzi "Verde" A un B ēku iznomāšanā, jo pieejamas ir vēl tikai dažas perspektīvas telpas".

Informējam, ka "Verde" kompleksā iespējams iznomāt vēl četras telpas. A ēkas 5. stāvā pieejams stūra birojs ar individuālu izeju uz terasi komandai līdz 30 cilvēkiem, savukārt 3. stāvā - pieejams ērts birojs komandai līdz 60 cilvēkiem. Savukārt B ēkā nomai tiek piedāvāts 2. stāva birojs komandai līdz 65 cilvēkiem un 10. stāva birojs komandai līdz 70 cilvēkiem ar iespaidīgu skatu. Vairāk informācijas: https://verde.lv/your-ideal-office.

Kā jau iepriekš ziņots, "Verde" ir pirmais projekts Latvijā, kuru īsteno "Capitalica Asset Management", un tā attīstībā ir ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. Projekta ģenerāluzņēmējs ir "Capitalica Industries", savukārt nomas un īpašuma pārvaldības partneris ir vadošā nekustamo īpašumu aģentūra Latvijā "Colliers". Pašreiz biroju kompleksa nomnieki ir tādi uzņēmumi kā "Swisscom", "Decta", "KPMG Latvia", "Swetch", "Merito Group", "Workland", "Enefit", "VIA SMS Group", "Tietoevry", restorāns "Dia 36.line", "IGK AG", "Also Cloud", "Roche Services & Solutions", kafejnīca "Moltto Coffee", "Marsh", un tagad arī "Worldline".

Par "Verde"

"Verde" (www.verde.lv) ir zaļākais biroju komplekss Rīgā, Skanstes kvartāla sākumā (R.Hirša ielā 1), un vienīgais A klases biroju komplekss Latvijā, kura pirmā kārta atklāta 2022.gada vasarā, bet otrā kārta - atklāta 2024.gada pavasarī. "Verde" sastāv no divām biroju ēkām ar kopējo iznomājamo platību 30 000 m2 (kopējā platība ar pazemes autostāvvietām - 45 000 m2). Komplekss izstrādāts atbilstoši BREEAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem. "Verde" īpašā atšķirības zīme ir nepārspējams zaļums gan uz 600 m2 plašām ar kokiem un augiem apstādītām terasēm katrā ēkā, gan apstādījumiem bagāts pagalms. "Verde" savu "zaļo domāšanu" iemieso godalgoto Latvijas arhitektu Andra Kronberga un Jāņa Zvejnieka (ARHIS Arhitekti) ilgtspējīgā un mūsdienīgā arhitektūras risinājumā, kuru iedzīvina ar A klases energoefektivitātes un gudro ēku pārvaldības risinājumiem. "SEB" banka finansējusi biroju kompleksa "Verde" celtniecību, projekta realizējošās grupas "SBA Group" ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management" piešķirot 60 miljonu eiro aizdevums piecu gadu periodam.

Par "Capitalica Asset Management" un "SBA Group"

"Capitalica Asset Management" (www.capitalica.lt) ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums (dibināts 2016.gadā), kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs. Kompānijas kontrolpakete pieder - vienai no Lietuvas lielākajām biznesa grupām SBA (70%) un Andriusa Barštisa uzņēmumam Fox Holdings (30%). Uzņēmuma obligācijas tiek kotētas biržā Nasdaq un šobrīd pārvaldīto aktīvu kopējā vērtība ir 219 miljoni eiro. "Capitalica Asset Management" pārvalda 5 fondus. "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" - pieder 4 objekti: biroju komplekss "Verde" Rīgā, darījumu centrs "Žalgirio 135" Viļņā, darījumu centrs "Kauno Dokas" Kauņā un tirdzniecības centrs "Luizė" Klaipēdā. "Capitalica Z114 Real Estate Fund" - pārvalda biroju un noliktavu kompleksu Žalgirio ielā Viļņā, kur tiks attīstīts jauns A klases biznesa centrs "Sand Offices". "Capitalica Green Logistics Fund" pieder 5 ilgtspējīgi loģistikas ēku kompleksi, no kuriem trīs atrodas Tallinā un divi Rīgā. Līdztekus uzņēmums pārvalda arī jauno "Capitalica European Office Fund", kas iegulda biroju tipa īpašumos, un "Capitalica Debt Fund", kas piedalās obligāciju instrumentos.

"SBA Group" ir viena no lielākajām Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupām, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu, ieguldījumu pārvaldību, mēbeļu ražošanu un apģērbu ražošanas biznesu, ar aptuveni 3 500 darbiniekiem Baltijas valstīs. Grupas konsolidētais apgrozījums 2022.gadā sasniedza 440 miljonus eiro. SBA grupa Latvijā pārvalda divus attīstības projektus - Lielirbes un Čakstes ielās.

Par "Worldline"

Worldline [Euronext: WLN] palīdz uzņēmumiem dažādās nozarēs un lielumos paātrināt to izaugsmes ceļu - ātri, vienkārši un droši. Ar modernām maksājumu tehnoloģijām, vietējo ekspertīzi un risinājumiem, kas pielāgoti simtiem tirgu un nozaru, Worldline veicina vairāk nekā viena miljona uzņēmumu izaugsmi visā pasaulē. 2023.gadā Worldline ieguva 4,6 miljardus eiro ieņēmumus. worldline.com

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 8 месяцев 20 дней на портале
Был онлайн 21 октября в 21:24
Строительный поисковик