Zilupē par 120 000 eiro atjaunots Baznīcas ielas virskārtas segums Новости

Zilupē par 120 000 eiro atjaunots Baznīcas ielas virskārtas segums

Понедельник, 19 августа, 2024

Lai sniegtu ieguldījumu transporta plūsmas, satiksmes drošības un vides kvalitātes uzlabošanai, nodrošinātu iedzīvotāju mobilitāti Zilupes pilsētā, par gandrīz 120 000 eiro atjaunots Baznīcas ielas braucamās daļas virskārtas segums, aģentūra LETA uzzināja Ludzas novada pašvaldībā.

Ludzas novada pašvaldība jūnija beigās noslēdza līgumu ar SIA "Vaivars" par braucamās daļas virskārtas seguma atjaunošanu Baznīcas ielai posmā no Parka ielas līdz Mērnieku ielai. Darbi jau ir paveikti un ir atjaunots ielas segums 850 metru garumā.

Baznīcas ielas segums bija nolietojies, par to liecināja plašais plaisu tīkls, gar ielas malām sāngrāvji bija aizauguši, līdz ar to lietus ūdens atvade bija apgrūtinoša, norāda pašvaldībā. Savukārt posmā no Domes ielas līdz Mērnieku ielai sāngrāvis vispār nebija ierīkots.

Projekta īstenošanas gaitā ir sakārtota ūdens atvades sistēma ielai pieguļošajā teritorijā, veidojot klātnes kritumu ielas sāngrāvja virzienā, tādējādi nepasliktinot hidroģeoloģiskos apstākļus ielai pieguļošajās teritorijās. Grāvji ir iztīrīti un veikta profila atjaunošana, kā arī ir veikta aku vāku līmeņošana un pārsedžu uzstādīšana, virskārtas frēzēšana, seguma apakškārtas izlīdzināšana, asfaltbetona seguma virskārtas atjaunošana, lūku pārsedžu līmeņošana, bojāto lūku pārsedžu un vāku nomaiņa un apzaļumošana.

Būvdarbu kopējās izmaksas ir 119 921 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Svetlanai Začestei piederošā Rēzeknes novadā reģistrētā uzņēmuma "Vaivars" apgrozījums pērn ir bijis 709 098 eiro, bet peļņa - 430 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 8 месяцев 19 дней на портале
Был онлайн 21 октября в 21:24
Строительный поисковик