Demontējot asfaltu Neatkarības laukumā Ogrē, atrasts vēsturiskais bruģis Новости

Demontējot asfaltu Neatkarības laukumā Ogrē, atrasts vēsturiskais bruģis

Среда, 21 августа, 2024

Neatkarības laukuma un tam pieguļošās teritorijas pārbūves darbu laikā Brīvības ielā, Ogrē, demontējot esošo asfalta segumu, zem tā atrasts vēsturiskais bruģa segums, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Par vēsturiskā bruģa segumu informēta arī Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde.

Pašvaldība informē, ka atrasto vēsturisko bruģi integrēs jaunajā projektā - Neatkarības laukuma izveidē, savienojot to ar jauno bruģa segumu, lai ikvienam būtu redzama un pieejama šī vēstures liecība.

Kā vēstīts, pārbūves darbu gaitā Brīvības ielā posmā no Skolas ielas līdz Rīgas ielai tiks veikta ceļa seguma atjaunošana, veloceliņu un gājēju ietvju izbūve, ūdensapgādes, kanalizācijas, lietus kanalizācijas un elektroapgādes tīklu izbūve un sakārtošana, kā arī teritorijas apzaļumošana un labiekārtošana, tai skaitā digitālas strūklakas kā tēlniecisku veidojumu ansambļa izveide, kas ataino Latvijas neatkarības atjaunošanas nozīmīgākos etapus no 1918.gada līdz mūsdienām caur novada prizmu.

Pašvaldība līgumu 1,49 miljonu eiro vērtībā par darbu īstenošanu noslēdza pagājušā gada decembrī ar SIA "Newcom Construction". Būvnieks izraudzīts pašvaldības izsludinātā konkursā.

Neatkarības laukums atrodas bijušā Ogres Tautas nama, kuru plānots pārbūvēt par Muzikālo teātri, tuvumā. Teritorijā ir nepieciešami nopietni Rīgas un Brīvības ielu posmu pārbūves un labiekārtošanas darbi.

Plānots šo projektu noteikt par pašvaldības prioritāro investīciju projektu, tā realizēšanai un līdzfinansējuma nodrošināšanai ņemt ilgtermiņa aizņēmumu līdz 1 500 000 eiro no Valsts kases, kā arī paredzēt pašvaldības budžetā nepieciešamo līdzfinansējumu, proti, 2023.gada budžetā līdz 18 530 eiro un 2024.gada budžetā līdz 510 108 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 8 месяцев 19 дней на портале
Был онлайн 21 октября в 21:24
Строительный поисковик