Sāk Liepājas industriālā parka infrastruktūras izbūvi Новости

Sāk Liepājas industriālā parka infrastruktūras izbūvi

Четверг, 26 сентября, 2024

Ar simbolisku bijušās rūpnīcas "Liepājas metalurgs" martena ceha caurlaides ēkas nojaukšanu šodien svinīgi sākta Liepājas industriālā parka izbūve, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes komunikācijas un korporatīvās pārvaldības speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Sākti pirmās kārtas būvdarbi, kas paredz ielu un inženierkomunikāciju izbūvi trīs posmos, kā arī jaunu sadales elektrotīklu izveidi. Tas ļaus daļēji atvērt slēgto rūpnīcas teritoriju publiskai piekļuvei un radīs iespēju piesaistīt pirmos investorus.

Projekta 1.kārta tiek īstenota, izmantojot Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu 10 miljonu eiro apmērā.

Divus būvdarbu projektus realizēs SIA "A-Land" par kopējo līguma summu 3,45 miljoni eiro un SIA "CTB" par 2,8 miljoniem eiro. 

Visos trīs ielu posmos izbūvēs inženierkomunikācijas, proti, ūdensapgādi, sadzīves kanalizāciju, lietus ūdens kanalizāciju un siltumapgādes tīklus.

Vienlaikus ar ielu būvdarbiem tiks sākta arī elektroapgādes tīklu izbūve, ko veiks AS "Sadales tīkls".

Liepājas industriālo parku attīsta Liepājas SEZ pārvalde un Liepājas pašvaldība bijušās rūpnīcas "Liepājas metalurgs" teritorijā starp Brīvības, Meldru, Ezermalas, Parka un Zemnieku ielām. Tā robežojas ar Liepājas ezeru, kas ir īpaši aizsargājamā dabas teritorija "Natura 2000".

Teritoriju plānots attīstīt par mūsdienīgu uzņēmējdarbības vidi, kuras darbība būšot vērsta uz tehnoloģiski modernu, inovatīvu uzņēmumu piesaisti, kas ražos augstas pievienotās vērtības produktus. Īstenojot kopējo Liepājas industriālā parka ieceri atbilstoši apstiprinātajai stratēģijai, plānots piesaistīt privātās investīcijas vairāk nekā 275 miljoni eiro un radīt vismaz 1500 darbavietas.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "CTB" apgrozījums 2023.gadā bija 15,69 miljoni eiro, peļņa 1841 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 142 000 eiro. "CBT" pieder Gata Zvirbuļa uzņēmumam SIA "CBT Holdings".

"A-Land" apgrozījums 2023.gadā bija 8, 63 miljoni eiro, peļņa - 20 218 eiro. Uzņēmums dibināts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 369 736 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Andris Šervinskis, kuram pieder 82,30% uzņēmuma kapitāldaļu, un Mārtiņš Deģis, kuram pieder 17,70% daļu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 7 месяцев 24 дня на портале
Был онлайн 12 часов назад
Строительный поисковик