NMPD plāno uzlabot brigāžu atbalsta centru infrastruktūru Новости

NMPD plāno uzlabot brigāžu atbalsta centru infrastruktūru

Понедельник, 21 октября, 2024

Turpinot piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) līdz 2029.gadam plāno uzlabot brigāžu atbalsta centru infrastruktūru Liepājā, Cēsīs un Ogrē, aģentūru LETA informēja NMPD ārējās komunikācijas vadītāja Arita Freimane.

Pēc Freimanes sniegtās informācijas, šobrīd Cēsīs un Liepājā brigāžu atbalsta centri atrodas nomātās telpās, kas ir pielāgotas, bet nespēj nodrošināt visas NMPD darba specifikas vajadzības. Savukārt Ogrē līdz šim nav bijis brigāžu atbalsta centrs, lai gan pēc tā ir liela nepieciešamība, ņemot vērā apkārtnē dežurējošo brigāžu skaitu un faktu, ka Pierīgā aug iedzīvotāju skaits.

Viņa uzsver, ka brigāžu atbalsta centri ir būtiska bāzes infrastruktūra dienesta darbības nodrošināšanai. No tiem tiek nodrošināts viss nepieciešamais brigāžu mediķu darbam - gan saimnieciskais un medicīniskais aprīkojums, operatīvo auto uzkopšana izsaukumiem, gan arī brigāžu personāla plānošana, mediķu praktiskie treniņi un citi būtiski pasākumi.

Iepirkumu un uzraudzības biroja (IUB) publiskotā informācija liecina, ka pašlaik izsludināts atklāts konkurss NMPD brigāžu atbalsta centra būvprojekta izstrādei. Pēc konkursa rezultātu paziņošanas, uzvarētājam sešu mēnešu laikā jāīsteno projekta pirmā plānošanas stadija jeb jāizstrādā skiču projekts.

Iepirkuma pasūtītājs ir NMPD un tā īstenošanai tiks izmantots Eiropas Savienības fondu finansējums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 8 месяцев 20 дней на портале
Был онлайн 21 октября в 21:24
Строительный поисковик